Nyelveket tanulok otthon, az autómban, bárhol...

Nyelveket tanulok a számítógépemen részletek

Elkészítem az utazó anya- gaimat CD / mp3 részletek

A gyerekek imádnak a Landigoval tanulni részletek

Landigo Angol haladóknak

A Landigo Angol bemutatónknak ebben a részében be szeretnénk mutatni neked Dr. Libor Zamecnik, FEBU, PhD orvosdoktort, illetve megmutatni számodra, hogy a haladó tanulók hogyan tudják hatékonyan használni a nyelvtanfolyamunkat.


Üdv, a nevem Libor Zamecnik és meg szeretnék önnek mutatni néhány általam használt módszert, amelyet a Landigo Angollal történő tanulásom során használok. Az alábbi képernyőfelvételen láthatja, hogy haladó tanuló lévén, a nyelvtanfolyamot főként a saját leckéim elkészítésére használom.

Libor leckéi.


Új kifejezések, elsősorban szakkifejezések tanulása

Alapvetően az itt leírtakhoz nagyon hasonló módszert használok.

Majdnem napi rendszerességgel használom az angolt és be kell vallanom, hogy az új kifejezések (vagy a kifejezések, amelyekkel nem vagyok teljesen tisztában) saját leckéimbe küldését nagyon hasznosnak találom.

1. A kijelölt szó vágólapra küldéséhez nyomja le a CTRL+C-t.


Minden, amit tennem kell, az a kérdéses kifejezés felmásolása a vágólapra. Miután megteszem, a fordítása azonnal megjelenik a Minipanelen. Ez minden webböngészővel, szövegszerkesztővel és alapjában véve minden olyan programmal működik, amelynek hozzáférése van a vágólaphoz.

2. A fordítás azonnal megjelenik a Minipanelen.


Minden egyes kifejezéshez szeretek egy képet társítani, majd a leckéim egyikébe küldöm a kifejezést.

3. Társítson minden egyes szót egy képpel.


Amit igazán hasznos funkciónak tartok, az az asztal (desktop) tanulás. Régebben egy gyönyörű tájképfotó volt a háttérképnek beállítva a számítógépemen. Most viszont a háttérképem a test szerveinek angol szakkifejezéseiből áll, amelyeket meg kell tanulnom. A háttérkép percenként frissül, a frissítési gyakoriság beállítása pedig nagyon egyszerű. A szókincs képernyőkímélőt is nagyon hasonló módon használom.A Landigo Angolt olyan kifejezések tanulására is használom, amelyeknek nincs szó szerinti fordítása és nehéz rájuk visszaemlékezni. A „coup” szó, például valami olyasmit jelent, hogy briliáns lépés (sakkban) vagy vakmerő tett. Ha ezt a szót az általam választott képpel társítom, az adott képet mindig felidézem, amikor a szóval találkozom. Bár ez a kifejezés nem olyan általános a hétköznapi angolban (lásd Érdemes megtanulnom ezt a szót?), főcímekben a rövidsége miatt egész gyakran használják.Nehéz nyelvtanok gyakorlása
Bár a hétköznapi angol nyelvtannal nincs problémám, még mindig vannak olyan szerkezetek, amelyek több koncentrációt igényelnek tőlem, mint szeretném. A feltételes szerkezeteket írásban egyszerű, beszédben viszont elég nehéz használni. A feltételes szerkezetek stabilabb ismerete érdekében elkészítettem a leckémet, amelyet azután utazó CD/mp3 létrehozására használtam fel. Most ezt a CD-t/mp3-at használom a feltételes szerkezetek gyakorlására újra és újra, hogy végül megtanuljam, hogy hogyan használjam őket úgy, mint egy anyanyelvi.


Amit a Landigo Angolban a legnagyobbra értékelek, hogy mindenféle stressz nélkül be tudom integrálni a napi munkarendembe. Azok számára, akik napi szinten használják az angolt, a Landigo egy kitűnő minőségű tanuló eszköz, ami segít a tanulás igen hatékonnyá tételében.Ki tanul angolul a Landigoval?
Az Androidomról tanulok a metrón részletek A Landigot a haladók is használhatják részletek A gyerekek a Landigot a szülővel együtt részletekLandigo Angol


„A szavaim ott vannak a háttérképemen, a képernyő- kímélőmön, az iPhone-omon és az Android táblagépemen. Elkészítem a saját utazó tan- anyagaimat (CD / mp3) a saját szavaimmal és kifejezéseimmel.”